Mini Hubertova show 2021

13.09.2021 22:35

Mini Hubertova show 3. října 2021

Asocice chovatelů miniaturních koní pořádá 
Mini Hubertovu show

dne 3.10.2021 neděle

v Opřeticích

od 10:00 hod

uzávěrka: 27.9.2021 do 20:00

 

Místo konání:  Opřetický dvůr, jezdecký klub Opřetice 
                                  Opřetice 1, 257 51 Bystřice u Benešova

 

Organizační podmínky: koně musí být na místě nejpozději v 9:30 hodin na přejímku

 

Poplatek za Mini Hubertovu jízdu   200Kč za prvního koně, 100Kč za každého dalšího koně.
Poplatek za účast v jednotlivývh disdciplínách je 100kč za každou.
Příklad - jdu jen minihubertovu jízdu,ps jedním koněm, platím pouze 200kč. Mám 2 koně na mini Hubertovu jízdu 300kč + 100Kč mladý vystavovatel + 100kč vozatajský parkur, celkem 500Kč.

 

ZASÍLEJTE NA ÚČET ACHMK

číslo účtu: 107-7408240237

kód banky : 0100
var.symbol: 00002021

Asociace chovatelů miniaturních koní o.s.

U hřebčince 479

397 01 Písek


Veterinární podmínky: platné vakcinační schéma a vyšetření na infekční anemii koní ne starší 12 měsíců.Platné vakcinační schéma proti infekčnímu herpesu , nebo negativní PCR test.

 

 

Akce je určena pro koně do 125cm ( vyjímku tvoří pozvaní - například liška :-) ).

V letošním roce máme opět pozvané speciální lišky :-), fríské koně manželů Novotných z Ptáčova u Třebíče. Už se těšíme až pojedou některou ze soutěží,
třeba barely pod sedlem nebo na oprati :-). Děkujeme, že přijali pozvání.

Pro všechny příznivce  malých koní,  přátelské ,  ale důstojné setkání k zakončení sezony  2021, opravdu pohodové setkání a soutěžní atmosféra.
Koně možné mít zapřažené , pod sedlem  nebo jen na ruce ( na ruce vhodné i pro mladé koně). 

Prosíme všechny účastníky aby měli odpovídající oblečení k takové akci, jakým je mini hubertova show ( pro inspiraci přikládám foto z předcházejících ročníků), to znamená pokrývka hlavy ( klobouk nebo přilba) , rukavice.

 

Co nás čeká :

Krátká vyjížďka- procházka malebným okolím Opřetického dvora, cca 3km v rovinatém terénu. Po jejím skončení jsou připraveny závody. Účast na mini Hubertově jízdě je povinná, bez účasti na této jízdě, není možno soutěžit v dalších disciplínách :-) děkujeme za pochopení! 

 

Vyhlášení a ocenění výsledků TOP HONOR Roll 2020 i 2021. Nejúspěšnějších miniaturních koní v ČR.
 

Soutěže:

 

Mladý vystavovatel: Kategorie do 7let, kategorie do 12 let, a kategorie 13 - 18 let. Asociace chovatelů miniaturních koní ocení nejlepšího v každé kategorii zvláštní cenou.  Vystavovatel do 12 let nesmí předvádět hřebce. Doporučené je společenské oblečení. 

 

Jumping - dvoukolový miniparkur pro koně starší 3 let  každý kůň smí absolvovat maximálně 2x ( míněno s různým vodičem!) !  Vhodné oblečení povinné ! 
Zvlášť budou oceněni junioři a zvlášť senioři Výšky koní nebudou rozděleny, soutěží dohromady. Výška skoku pro první kolo je 60cm , pro druhé kolo 65cm.


Mini Jumping-  pro děti do 8 let včetně. Parkur je sestaven pouze ze skoků přes malé křížky ( 20cm) . Vhodné i pro malé děti, kteří ještě nepřehodí vodítko při normálním jumpingu. Pro valachy a klisny od 3 let věku.

Vozatajský parkur : pro koně starší 3 let, , opět každý kůň smí absolvovat maximálně 2x ( míněno s různým vozatajem) zvlášť pro jednospřeží a dvoustřeží. 
Vhodné oblečení je povinné, včetně pokrývky hlavy a rukavic vozataje. ( pokud kůň absolvuje 2x s dvěma vozataji v jednospřeží, již nemůže pokračovat znovu v dvojspřeží)
 

Barely - obdoba westernových barelů -  soutěží se kůň zapřažený v sulce- kočáru, dále pod sedlem, na opratích, na ruce bez jezdce.
 Mladí koně od 2 let soutěží v oběhnutí barelů na ohlávce, koně starší 2 let na oprati = povinná ústroj koně je uzda , náhřbetník a opratě vhodné délky, vodič rukavice a bič, pokrývka hlavy!. Vyhlášení kategorie v sulce Junior i senior, pod sedlem - pouze junior, na oprati junior i senior, na ohlavce na ruce jen junior!

 

Rozhodčí sportovních tříd : pani Jarmila Podzemská
 

Účast v soutěžích je dobrovolná, kdo chce, účastní se jen Mini Hubertovy jízdy samozřejmě.
 

Ceny:  Každý účastník obdrží pamětní flotu- rozetu , Nejlepší v každé ze soutěží cenu!

Po skončení si posedíme v klubovně, vyhlásíme výsledky :-) 

Občerstvení zajištěno ( není v ceně startovného) 

 

Fotograf: na krásné foto se opět můžeme těšit od fotografa Viktora Krále

 

Pořadatel si vyhrazuje právo odmítnout přijmout přihlášku, ať již z důvodu překročení kapacity akce, nebo bez udání důvodu. Děkujeme za pochopení.